Actualitat Nubulus

Què és el Metavers i quines possibilitats us ofereix.

17/01/2024

El Metavers és un món virtual al qual et pots connectar, usant una sèrie de dispositius que et faran sentir que ets dins aquest món virtual.

No es tracta en si, d'un món de fantasia, és una realitat alternativa on pots fer un munt de coses, sense necessitat de sortir de la teva habitació. Treu el màxim profit a la realitat virtual, mixta i augmentada, cadascuna amb el seu potencial, per moure't pel Metavers.

Voleu conèixer més sobre aquesta experiència i les possibilitats que us ofereix? Continua llegint!

Què és el Metavers, viu l'experiència més autèntica al món virtual.

És un univers paral·lel, totalment virtual, al qual pots accedir amb dispositius de realitat virtual i realitat augmentada . Pots interactuar amb altres persones dins aquest món únic.

Pots viure una experiència immersiva, usant les ulleres virtuals i sensors que registren els teus moviments físics perquè el teu avatar faci dins d'aquest metavers, el mateix que fas tu.

Hi ha també dispositius que interpreten les expressions facials, perquè les persones amb qui interactuïs, puguin entendre a la perfecció, com et sents i les teves emocions.

El més interessant del Metavers és la creació del teu propi avatar, amb total llibertat de creació; d'aquesta manera, pots fer un avatar que sigui pràcticament igual que tu o un totalment diferent. Dóna la imatge que vulguis i més t'agradi al teu avatar, crea entorns únics i d'autèntica màgia, negocis, habitacions…

Podríem dir que el Metavers, encara que ja ha iniciat la seva activitat, encara queda molt per fer i treballar, de moment, pots viure una experiència diferent usant els dispositius esmentats anteriorment i anar observant tot allò que et pot oferir aquest altre món…

Què t'ofereix el Metavers Molt més que experiències virtuals!

Empreses com Facebook, esperen que el Metavers sigui capaç d'oferir tantes oportunitats com al món real, fins i tot, amb la possibilitat de crear els teus propis negocis.

Podràs passejar per carrers virtuals, xerrar amb altres avatars, visitar botigues que han creat altres persones, comprar roba virtual, visitar tota mena de negocis…

Té aplicacions pràctiques que et poden venir de meravella si el que busques és originalitat, creativitat i opcions diferents per al teu negoci, per exemple, pots fer reunions de treball on tots comparteixin una oficina virtual, dissenyada totalment al teu estil . Tant se val que estiguis tranquil·lament a casa teva en pijama i acabat d'aixecar, la resta de participants en la reunió, veuran el teu avatar.

Pots tenir la teva pròpia economia al Metavers i crear la teva moneda , fins i tot, pots crear llocs de treball i contractar el teu encarregat de botiga al món virtual més avançat, podràs fer pràcticament el mateix que fas al món real, però en una altra dimensió més divertida, original i totalment nova.

Una altra opció molt interessant que t'ofereix el Metavers és poder interactuar amb persones que estan físicament lluny, d'una manera molt més realista. Podràs mirar aquesta persona amb els teus ulls virtuals, podrà entendre les teves gesticulacions i reproduir-les a la perfecció pels sensors del casc de realitat virtual, parlar amb aquesta persona, passejar per mons i carrers que semblaran totalment reals. Una experiència única que t'ajudarà a sentir més a prop aquesta persona i poder expressar les teves emocions com si estiguessis al mateix espai que ella.

Conclusió.

Evidentment, Facebook, espera que el metavers que s'imposi sigui el seu, fa anys que intenta donar l'empenta que falta a aquest món virtual i en certa manera, tots esperem que acabi de donar l'impuls que li falta a aquest projecte.

És d'esperar que, el Metavers, estigui ple de micropagaments, per poder canviar la roba al teu avatar virtual, poder dur a terme certes accions, crear negocis, poder fer servir certs materials… encara que són totes conjectures.

Realment és un concepte que ofereix moltes possibilitats interessants, no sols a nivell d'oci, sinó també de negocis. Manca que sigui més accessible per a tots i tecnologies que puguin fer realitat aquest concepte d'un món “nou” i virtual. De moment, no hi ha ciutats ni carrers, és un llenç en blanc, amb habitacions creades amb què s'estan fent diferents proves.

Esperem que, durant aquest any, apareguin nous dispositius per connectar-nos amb aquesta realitat virtual de manera més eficient i completa, a més que aquests dispositius tinguin uns preus més assequibles per a tots.

Haurem d'observar com va evolucionant aquest any i quines novetats ens van oferint. Et mantindrem informat!

Actualitat Nubulus

.