Actualitat Nubulus

Per què la usabilitat web és fonamental en el màrqueting?

08/01/2024

La usabilitat web és la facilitat amb què els usuaris són capaços d'interactuar amb aquesta web, com bé sabràs, no serveix de res que tinguis una web estèticament atractiva, si no és eficient.

Si vols que els usuaris passin més temps a la teva web, coneguin millor què fas o vens, has de tenir molt en compte no només el disseny, sinó també, tenir una web senzilla i amb una interacció a l'alçada del teu projecte.

A l'article d'avui, t'expliquem per què la usabilitat web és fonamental en el màrqueting i què has de fer per aconseguir que la teva web, sigui funcional i eficient. No t'ho perdis!

Com aconseguir que una web tingui una usabilitat eficient.

A continuació, et detallem com obtenir que la teva web sigui més eficient, els usuaris trobin allò que busquen i puguin interactuar correctament amb els teus productes o serveis.

1.-Web senzilla i eficient: Per assolir una adequada usabilitat a la teva web, com més senzilla i ràpida sigui millor. Tendim a preocupar-nos en excés per l'estètica i no tant, per la usabilitat, cometent un greu error. Per comprovar si la teva web té una correcta usabilitat, entri-hi, com si fos la primera vegada que ho fas i fes un recorregut per saber quins aspectes has de millorar.

2.-Disseny web: Per aconseguir un disseny web d'acord amb la usabilitat, aposta per un disseny net, ordenat, senzill i intuïtiu per als usuaris. Tingues en compte la teva marca i l'estil que vols donar a la web, per així obtenir una marca de referència al teu sector.

3.-Disponible a tots els dispositius: Has de crear un entorn responsiu perquè es pugui visualitzar des de tots els dispositius. Pensa que la majoria de les cerques, es fan des del mòbil i és una cosa que has de tenir molt en compte.

4.-Millora la velocitat de càrrega: Aquest punt és fonamental a l'hora de generar confiança en els usuaris i evitar que abandonin la teva web abans d'hora, revisa la velocitat de càrrega del teu lloc web i si cal, millora-ho.

5.-Contacte visible: Facilita l'accés al contacte, d'aquesta manera, en cas de dubte o voler contactar amb tu per rebre més informació, ho podran fer en el moment.

6.-Cuida les urls de la teva pàgina web: Has d'anar amb compte amb les urls i comprovar que siguin amigables, evita signes o urls estranyes que puguin generar desconfiança i no posicionin adequadament.

7.-Prescindeix d'informació innecessària: No tinguis a la web informació per tenir o que no sigui rellevant per a l'usuari. Revisa tot el contingut i comprova de quines seccions pots prescindir i quines has de millorar.

En què beneficia la teva web una adequada usabilitat?

Els usuaris estan més acostumats del que pensem, a detectar si una web és de confiança o no, té un disseny adequat i una funcionalitat a l'alçada. Per això, és clau que segons entrin al teu lloc web, detectin confiança, professionalitat i una bona funcionalitat de la web.

Tenir en compte aquest aspecte et beneficiarà en diversos àmbits, aconseguint més visites a la teva web i més durada.

1.-Posicionament orgànic: Si tens una bona usabilitat, serà molt més fàcil que un usuari passi més temps a la teva pàgina web i Google ho tindrà molt en compte per posicionar-te millor.

També, influeix en la taxa de rebot, la qual augmenta quan un usuari abandona la web sense haver-hi interactuat i aquesta taxa, és un altre dels aspectes que Google té en consideració per posicionar-te.

2.-Fidelització de clients i augment de recomanacions: Quan un client entra a la teva web i observa un bon disseny i funcionalitat, estaràs fidelitzant que torni cada cop que necessiti un servei o producte i serà molt més fàcil que et recomani a altres persones.

3.-Estudi del perfil del client: Com més temps passi un usuari al teu lloc web, més fàcil et serà detallar el mapa de viatge, gràcies al qual, podràs tenir més informació dels teus clients, dades, interessos i així poder fer les modificacions necessàries.

A Nubulus t'assessorem per millorar la usabilitat de la teva pàgina web, contacta amb nosaltres i et facilitem informació sobre això.

Actualitat Nubulus

.